Corsendonk Coaching
home
visie
profiel
referenties
contact

LoopbaanbegeleidingspacerLoopbaancoachingspacerOutplacement

Outplacement

Outplacement betekent kortweg dat werknemer en werkgever (noodgedwongen) afscheid nemen van elkaar. Daar kunnen diverse redenen voor zijn, bijvoorbeeld:
 
·        een reorganisatie
·        functie-eisen waar je niet meer aan kunt voldoen
·        een onoplosbaar arbeidsconflict met de werkgever.
 
Welke reden het ook is, het is altijd een zeer ingrijpend en emotioneel proces. Onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomst, verdriet vanwege het verlies van de baan, verlies van zelfvertrouwen, boosheid en verwarring. Vaak is het beter om in een dergelijke situatie niet direct drastische beslissingen te nemen. Vraag collega’s, vrienden of familie mee te denken, juist omdat emoties een eventuele beslissing kunnen beïnvloeden.
 
Als je in aanmerking komt voor een outplacementtraject, kun je soms zelf een outplacementbureau uitkiezen, maar vaak gaat het via de werkgever. In beide gevallen geldt: pak het aanbod aan en doe er je voordeel mee. Waarschijnlijk krijg je niet vaak de kans om met professionele ondersteuning een nieuwe baan te vinden.
 
Werkwijze
Elk traject van Corsendonk Coaching is gebaseerd op vier elementen die essentieel zijn voor het welzijn van ieder mens:
 
·        bewustwording
·        initiatieven nemen
·        keuzes maken
·        verantwoordelijkheid nemen
 
Kennismaken
Eerst wordt er vrijblijvend een gesprek gevoerd met alle partijen om tot een goede afstemming te komen van wederzijdse verwachtingen. Dit voorkomt teleurstellingen tijdens het traject. Verder is het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is en het gevoel dat het traject succesvol zal zijn. Als dat zo is dan kan het traject starten.
 
Verwerking
Een outplacement is voor velen een onaangename ervaring. Allerlei emoties dienen zich aan en het vergt tijd om daarmee te leren omgaan, dus wordt er eerst aandacht besteed aan verliesverwerking. In een outplacementtraject is daar, anders dan bij een loopbaanbegeleidings- of coachingstraject,  ruimte voor.
 
Zelfonderzoek
Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Vragen die je vast vaker hebt gehoord, maar het is niet voor iedereen even gemakkelijk om daar het antwoord op te vinden. Zelfonderzoek is nodig om niet alleen je sterke en zwakke punten en je talenten in kaart te brengen, maar ook je valkuilen. Leer jezelf kennen en geef jezelf daarmee een stevig fundament.    
  
Vacatures zoeken en solliciteren
De juiste vacatures vinden kan soms lastig zijn, omdat doorgaans geen enkele vacature perfect op jouw profiel past. Dus is het belangrijk om een vacature eens met andere ogen te bekijken en je af te vragen: wat staat er nu werkelijk in deze vacature en wat voor een werknemer wil deze werkgever voor zijn organisatie? Je adviseur kan ondersteuning bieden bij het beantwoorden van deze vragen. Passende vacatures gevonden? Dan kan je gaan solliciteren.
Na jarenlang in een bedrijf of organisatie gewerkt te hebben, zijn je sollicitatievaardigheden waarschijnlijk op de achtergrond geraakt. Je gaat in een outplacementtraject een nieuw curriculum vitae opstellen of een bestaand curriculum vitae aanpassen aan de wensen van nieuwe werkgevers of nieuwe mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Vanzelfsprekend komen ook de sollicitatiebrieven aan bod en wordt er geoefend met sollicitatiegesprekken.
 
Nazorg
Een nieuwe baan gevonden? Dan blijft je adviseur gedurende de proeftijd steun geven, om eventuele knelpunten te voorkomen of op te lossen.
 
Duur van een outplacementtraject
Het outplacementtraject is individueel en altijd maatwerk. Een gesprek duurt 1 à 1 ½ uur en de doorlooptijd van een traject is 3 tot 12 maanden, afhankelijk van de persoonlijke ontwikkeling, ervaring, achtergrond en arbeidsmogelijkheden.
 
Meer informatie?
Voor meer informatie kan je het contactformulier invullen. Dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen.