Corsendonk Coaching
home
visie
profiel
referenties
contact

LoopbaanbegeleidingspacerLoopbaancoachingspacerOutplacement

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching is geen doel op zich, maar een proces dat onwikkeling van talenten mogelijk maakt om prestaties te verbeteren. Dat kan in elke situatie, maar voor de meeste mensen ligt de focus op werk. Werk is immers een essentieel onderdeel van het leven.
Als je werk hebt dat past bij je talenten, dan voel je dat. Je bruist van energie en alles lijkt makkelijker te gaan. Werk krijgt dan een andere, speelsere betekenis. Dat is het soort werk waarvoor je elke ochtend fluitend uit je bed komt. Dat doet meer voor je geestelijke en lichamelijke welzijn dan wat dan ook. Net als ieder mens heb je veel talenten, maar weet je wel wat je talenten zijn? Of liggen ze verborgen en weet je niet hoe of waar je ze in moet zetten? Om daarachter te komen hoef je niet ver te zoeken. De praktijk van alledag biedt genoeg mogelijkheden om je talenten en daarmee ook de kracht in jezelf te vinden.  
Loopbaancoaching hoeft dus niet noodzakelijkerwijs ingezet te worden als je het in je werk even niet ziet zitten. Loopbaancoaching kan op elk moment van je leven, want het gaat over:   
  • persoonlijke ontwikkeling  
  • professionele ontwikkeling en ambitie  
  • inzicht en reflectie op je persoonlijke stijl 
  • inzicht in je kwaliteiten, je talenten, maar ook je valkuilen 
  • inzicht verwerven in de manier waarop je je functie uitoefent
  • inzicht verwerven in je persoonlijke stijl van leidinggeven
Inzicht in je talenten en bewustwording van je kracht zorgen ervoor dat je met meer vertrouwen initiatieven neemt, bewuster keuzes maakt en daar ook de volle verantwoordelijkheid voor wil en kan nemen.
 
Werkwijze
Coachen bij Corsendonk Coaching is vooral gericht op het heden en de toekomst. Aandacht voor zaken uit het verleden is slechts dan nodig als die zaken initiatieven voor het heden en de toekomst in de weg staan. De coach luistert onbevooroordeeld en stelt vragen die de kandidaat aanzetten tot nadenken en daardoor zelf de antwoorden vindt.
 
Kandidaat en coach hebben eerst een vrijblijvend intakegesprek. Voor een succesvol traject is het immers belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is. Is dat het geval dan worden er afspraken gemaakt over doelstelling en aantal sessies. Coaching is zeer persoonlijk en daarom afgestemd op de individuele behoeften van de kandidaat.
 
De investering in een coachingstraject is afhankelijk van de lengte van het traject. Doorgaans ligt de duur van een traject tussen de drie en twaalf sessies van een uur, exclusief de vrijblijvende intake. 
 
Meer informatie?
Voor meer informatie kan je het contactformulier invullen. Dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen.