Corsendonk Coaching
home
visie
profiel
referenties
contact

LoopbaanbegeleidingspacerLoopbaancoachingspacerOutplacement

Loopbaanbegeleiding

Het concreet maken van vage, verwarrende twijfels en gevoelens en het overwinnen van angst om buiten algemeen gangbare kaders te denken: dáár gaat loopbaanbegeleiding over. Iedereen heeft in elke fase van zijn leven wel eens twijfels over … tja, over wat? Vul zelf maar in want zoveel hoofden, zoveel zinnen en niets is menselijker dan het hebben van twijfels. Het kan gaan over het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling, dat je niet op de juiste plek zit of dat je ander werk zou willen. Praat er eens over met je werkgever. Inzicht krijgen in je kwaliteiten, je talenten maar ook het herkennen van je valkuilen kunnen een nieuw elan geven aan je loopbaan, waar jij èn je werkgever profijt van hebben. 
 
Werkwijze
Persoonlijk profiel
Eerst wordt een persoonlijk profiel gemaakt van persoonlijke eigenschappen, kernkwaliteiten, ervaring, kennis en ambitie. Welk traject vervolgens passend is wordt bepaald door de resultaten van het persoonlijke profiel want loopbaanbegeleiding is persoonlijk: de een heeft aan een kort traject voldoende, de ander zal een wat langer traject nodig hebben.
 
Keuzes maken
Daarna wordt aandacht besteed aan het maken van keuzes met betrekking tot de loopbaan. Het maken van keuzes vereist durf en lef, maar het geeft je wèl het gevoel zelf het heft in handen te hebben. Je loopbaanbegeleider helpt je door veel vragen te stellen die soms confronterend kunnen zijn. Of vragen te stellen die niet meteen te beantwoorden zijn, maar je wel aan het denken zetten. Ook krijg je opdrachten om in de praktijk uit te voeren. Belangrijk is om reële keuzes te maken die haalbaar zijn.
 
En dan
Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, houd je dan aan die keuze. Sta in je kracht, houd je doel voor ogen, bekijk kritisch eventuele voor- en nadelen van je keuze en wees creatief. Put inspiratie uit je netwerk en breidt het uit om ook op die manier je loopbaan nieuwe bezieling te geven. 
 
Meer informatie?
Voor meer informatie kan je het contactformulier invullen. Dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen.