Corsendonk Coaching
home
visie
profiel
referenties
contact

LoopbaanbegeleidingspacerLoopbaancoachingspacerOutplacement

Visie

'Begrijp wat je bent. En zie in dat je exact bent, waarnaar je altijd hebt gezocht.'
(Maharishi Mahesh Yogi)
 
Het belangrijkste, maar vaak ook het moeilijkste in het leven is het maken van keuzes. Zonder keuze is er stilstand, want er gebeurt niets tot je een besluit neemt. Maar tussen 'niets' en 'een besluit' nemen loopt een weg met hobbels en kuilen.  
Wat vind je belangrijk in het leven? Hoe wil je je doel bereiken en welke keuzes maak je daarbij? En het allerbelangrijkste: geloof je in jezelf? De antwoorden op deze vragen bepalen hoe je in het leven staat. Je bent immers zelf de belangrijkste schakel in je eigen leven en loopbaan!
  
Zelfbewustwording en betrokkenheid zijn essentieel om vanuit eigen kracht je leven en loopbaan te bepalen. Eigen keuze, eigen initiatief en eigen verantwoordelijkheid zijn hierbij van cruciaal belang, maar dan moet je wel weten wat je drijfveren zijn! Het bewust kiezen van een loopbaan brengt je  evenwicht, maakt je krachtiger en houdt je in beweging, kortom: het geeft je een stevig fundament.
Een vitale, slagvaardige organisatie wordt gedragen door vitale en daadkrachtige mensen die op het juiste moment op de juiste plek zitten. Om dit te realiseren biedt Corsendonk Coaching de volgende diensten:
 
•    Loopbaanbegeleiding
•    Loopbaancoaching
•    Outplacement 
•    Re-integratie


Werkwijze en methodiek
Maatwerk, samenwerking en een goede communicatie met kandidaat en opdrachtgever zijn essentiële aspecten in onze werkwijze. Daarnaast staan bij al onze activiteiten het verhogen van het bewustzijn en de betrokkenheid (eigen initiatief en verantwoordelijkheid) bij de eigen loopbaan en werkzaamheden centraal. Welke specifieke methodiek daarbij wordt gehanteerd is afhankelijk van persoon, vraagstelling en situatie. Echter de basis voor een succesvol traject is altijd het gevoel van veiligheid en vertrouwen tussen kandidaat en coach, waarbij ook de deskundigheid en professionaliteit van de coach van cruciaal belang is.