Corsendonk Coaching
home
visie
profiel
referenties
contact

LoopbaanbegeleidingspacerLoopbaancoachingspacerOutplacement

Coaching - Profiel

Sylvia Borghols-Hermans
Register Loopbaanadviseur  
 
Na een docentenstudie Frans besloot Sylvia Borghols niet het onderwijs in te gaan, maar te gaan werken als loopbaanadviseur. Om deze keuze fundamenten te geven volgde zij de opleiding HBO Personeel en Organisatie en diverse in-company trainingen op het gebied van coaching, begeleiding en het uitvoeren van loopbaan- en beroepskeuzetests. 
Ter verdieping van haar theoretische kennis en jarenlange praktijkervaring volgt zij nu de deeltijdstudie HBO Organisatiepsychologie. 
 
In haar werk richt Sylvia Borghols zich vooral op de mens in relatie tot arbeid. Mensen kunnen om welke reden dan ook tijdelijk minder vast op hun fundament komen te staan. Dat kan door gebeurtenissen op het werk of in de privésfeer. Vaak echter is het een samenloop van omstandigheden: problemen op het werk die doorgalmen in de privésfeer of vice versa. Met twee volwassen kinderen en drie kleinkinderen staat zij zelf volop in het leven en ervaart van nabij de voor- en nadelen van werkende ouders met kinderen. Ook weet zij waar 50+'ers (soms met een jarenlang dienstverband) mee worstelen bij het zoeken naar (ander) werk.
Als onderneemster kent zij ook de andere kant van de medaille: werkgevers willen gemotiveerde, goed opgeleide mensen, die toegewijd zijn aan de organisatie. In dat spanningsveld werkt zij met hart en ziel mèt en voor mensen. Zij inspireren haar en zorgen ervoor dat het vak van loopbaanadviseur na 25 jaar nog steeds haar passie is.  
 
Sylvia Borghols is Register Loopbaanadviseur (CMI-B gecertificeerd) en erkend lid van de NOLOC (Nederlands Orde van Loopbaanadviseurs en Consulenten).